Pressmakarna Mediabyra Ab


Little Computer People
By Activision
Commodore 64

 
Published in Datamagazin 86 01 

Little Computer People

Det här har man ju känt på sig hela tiden! Det sitter en liten djävul i datorn och trasslar till det för en.

I spelet (fast det inte är ett spel egentligen) ”Little Computer People Research Project” kan vi få lära känna dessa märkliga figurer närmare.

Själva programmet går ut på att få kontakt med Little Computer People. Det får mans dels genom olika kommandon, som ”Morris get food”, ”Morris feed the dog”, etc. Riktigt hur många kommandon det finns är okänt, och det är en del av vitsen med LCP-programmet. Men hittills har vi lyckats få honom att tända brasan, spela piano, dansa, skriva maskin, spela poker med oss och gymnastisera. ”Det är faktiskt ännu mer spännande än ett fiskakvarium” tyckte en av våra bekanta.

Little Computer People

Men Morris kan inte göra allt själv. Man måste hjälpa honom med att beställa hem mat (vad nu de där små paketen innehåller) samt se till att vattencisternen fylls på. Om inte – ja då börjar Morris svälta ihjäl eller torka ut! När det händer så är den synbara effekten en klargrön färg i ansiktet på Morris, samt att han själv intar sängläge.

Grafiken är väl kanske inte av yppersta klass. Men ändå bra. Ljudet är smått fantastiskt. Att få höra Morris spela Fu”r Elise är faktiskt smått imponerande.

Allmänt kan man väl säga att Little Computer People håller en tid. Men man orkar inte sitta och glo på Morris någon längre tid. Det blir lite tröttsamt att försöka övertyga Morris om att han ska duscha, och han aldrig lyder. Men Little Computer People bör absolut finnas i alla programbibliotek. Iden är så unik att ingen bör missa möjligheten att få uppleva den.